Tavuklu İran pirinci
Malzemeler
- Tavuğu baharatlamak için:
Tavuk: Tavuk (doğranmış ve temizlenmiş)
Barbekü Sosu: 1 çorba kaşığı
Nar Pekmezi: 3 yemek kaşığı
Tuz: 1 çay kaşığı
Sarımsak: 5 karanfil (püre)
KaraBiber: 1 çay kaşığı
Beyaz sirke: 2 yemek kaşığı
Limon suyu: 1 tahıl
Bal: 1 çorba kaşığı
Zerdeçal: Tatmak için
Acı Biber: Tatmak için
- Bitkisel yağ: 1/4 bardak
- Basmati pirinci: 4 bardak (yıkanmış ve ıslatılmış)
Soğan: 4 tane (doğranmış kanat)
- Sıcak su: 7 1/2 bardak
- Safran: 1/4 çay kaşığı (öğütülmüş)
- Tavuk suyu: Küp
- Siyah meyveler: bardak (kurutucu)
- Şeker: 1 çorba kaşığı
Nasıl hazırlanır
Tavuk marine malzemelerini bir kapta karıştırın, tavuğu ekleyin, iyice karıştırın ve tam bir gece bekletin.
Dilimlenmiş soğanları bir tepsiye yayın ve ardından marine edilmiş tavuğu soğanların üzerine koyun ve tepsiyi olminyum kağıtla örtün ve orta ateşte bir saat fırına getirin ve ardından tavuğu kızartın.
Yağı derin bir tavada veya tencerede ısıtın, pirinç ekleyin ve yağ ile kavurun, ardından sıcak su ve et suyu küpü ekleyin ve pirinç pişene kadar üzerini pişirin ve su için.
Post a Comment
0 Comments