Malzemeler

- Tavuğu baharatlamak için:

Tavuk: Tavuk (doğranmış ve temizlenmiş)

Barbekü Sosu: 1 çorba kaşığı

Nar Pekmezi: 3 yemek kaşığı

Tuz: 1 çay kaşığı

Sarımsak: 5 karanfil (püre)

KaraBiber: 1 çay kaşığı

Beyaz sirke: 2 yemek kaşığı

Limon suyu: 1 tahıl

Bal: 1 çorba kaşığı

Zerdeçal: Tatmak için

Acı Biber: Tatmak için

- Bitkisel yağ: 1/4 bardak

- Basmati pirinci: 4 bardak (yıkanmış ve ıslatılmış)

Soğan: 4 tane (doğranmış kanat)

- Sıcak su: 7 1/2 bardak

- Safran: 1/4 çay kaşığı (öğütülmüş)

- Tavuk suyu: Küp

- Siyah meyveler: bardak (kurutucu)

- Şeker: 1 çorba kaşığı


Nasıl hazırlanır

Tavuk marine malzemelerini bir kapta karıştırın, tavuğu ekleyin, iyice karıştırın ve tam bir gece bekletin.

Dilimlenmiş soğanları bir tepsiye yayın ve ardından marine edilmiş tavuğu soğanların üzerine koyun ve tepsiyi olminyum kağıtla örtün ve orta ateşte bir saat fırına getirin ve ardından tavuğu kızartın.

Yağı derin bir tavada veya tencerede ısıtın, pirinç ekleyin ve yağ ile kavurun, ardından sıcak su ve et suyu küpü ekleyin ve pirinç pişene kadar üzerini pişirin ve su için.

Safranı sıcak suda bekletin.
Kurutulmuş meyveleri suda 15 dakika kaynatın ve karamel olana kadar şekeri ve kalbimi ekleyin.
Pirince safran ekleyin ve tencereyi örtün.
Ar'ı bir servis tabağına dökün, kavrulmuş tavuğu yüze ekleyin, sonra meyveleri yüze ekleyin.
Kavrulmuş tavukla sıcak servis yapın.