Malzemeler
- Butterscotch sosu:
Kırbaçlama kremi: 1/2 bardak
Kahverengi şeker: yarım bardak
Vanilya: 1 çay kaşığı (sıvı)
Tereyağı: 2 yemek kaşığı
- Tarihler: 1/4 bardak (kuru)
- Su: 180 mililitre
- Soda bikarbonat: 1 çay kaşığı
- Tereyağı: 5 yemek kaşığı (yumuşak)
- Kahverengi şeker: bir fincanın dörtte üçü
- Vanilya: 1 çay kaşığı (sıvı)
- Yumurta: 2 tablet
- Un: 1/4 bardak (elenmiş)
- Muz: 2 tane (olgun)
- Ceviz: 3 yemek kaşığı (ezilmiş)
- Krema: Tatmak için (çırpılmış veya vanilyalı dondurma / servis etmek için)
Nasıl hazırlanır
Fırını yüksek ısıya önceden ısıtın, kek ünitelerinin tepsilerini tereyağı ile yağlayın ve unu saçın.
Yıkayın, kurulayın ve dilimleyin.
Derin bir kaseye hurma dilimlerini yerleştirin, su ekleyin ve kaynatın.
Ocaktan alın, bikarbonat soda ekleyin ve sakinleşene kadar 10 dakika bekletin.
Perine kabına tereyağı ve şekeri yerleştirin ve gevrek olana kadar çırpın.
Vanilya ve yumurtaları tek tek ekleyin, yumurtalar kaybolana kadar yüksek hızda çırpmaya devam edin.
Muzları soyun, küçük bir kapta ince dilimler halinde kesin, sonra kalın krema gibi olana kadar bir çatalla püre haline getirin.
Tereyağı ve yumurta karışımına hurma karışımını ve muz püresini ekleyin, birleşene kadar hafifçe çırpın.
Unu ekleyin ve tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından kek kaselerine dökün.
Pudingi 25 ila 30 dakika pişirin ve temiz çıkmak için bir bıçak ucu veya sirke dikerek olgunluğunu test edin.
Butterscotch sos çalışma şekli: Küçük bir metal kapta, tüm malzemeleri dökün ve tereyağı eriyene ve tüm malzemeler birleşene kadar orta ateşte karıştırın.
Sosu ocaktan alın ve kullanmadan önce soğuyana kadar bırakın.
Puding kalıbını bir servis tabağına karıştırın ve onunla bir miktar krema veya dondurma yerleştirin.
Pudingin üzerine bir miktar butterscotch sosu dökün ve ezilmiş cevizleri dağıtıp servis yapın.
Post a Comment
0 Comments