Malzemeler

- Tereyağı: 1/2 bardak (yumuşak)

- Şeker: 1/4 bardak (beyaz)

- Kahverengi şeker: yarım bardak

- Yumurta: 1 tahıl

- Un: 1 bardak

- Tarçın: 1 çay kaşığı (öğütülmüş)

- Kabartma tozu: yarım çay kaşığı

- Kabartma tozu: yarım çay kaşığı

- Tuz: yarım çay kaşığı

- Elmalar: 2 tane (soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış)

Nasıl hazırlanır

Fırını önceden 350 dereceye ısıtın.

8 inçlik bir kek tepsisini tereyağı ve un atölyesi ile yağlayın.

Tereyağını beyaz şeker ve kahverengi şekerle karışım kremsi ve pürüzsüz olana kadar çırpın.

Yumurtayı ekleyin ve çırpın ve unu çırpıcı ile ekleyin.

 Tuz, kabartma tozu, kabartma tozu, tarçın ve elma ekleyin ve malzemeler pürüzsüz olana kadar karıştırın.

 Karışımı işlenmiş tepsiye dökün ve kekler pişip altın rengine gelene kadar 35-40 dakika pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarın ve hafifçe soğumaya bırakın, sonra kesin ve kekleri tatmak için sıcak veya soğuk servis edin.