Ana yemekler
Kıyma ve krema ile canilony
Malzemeler
- Et sosu için:
Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı
Domates: 200 g (soyulmuş ve küçük küpler halinde kesilmiş)
Soğan: 1 tahıl (ince doğranmış)
Kıyılmış sığır eti: 300 gram
Salça: yarım çay kaşığı
Tuz: Tatmak için
Karabiber: Tatmak için
Tarçın: Yarım çay kaşığı (öğütülmüş)
- Makarna: 400 gram (caneloni)
- Parmesan peyniri: 1 bardak (rendelenmiş)
- Krem: 1/2 bardak (sıvı)
- Fesleğen: 1 çorba kaşığı
- Domates sosu: 1,5 bardak
- Tuz: Tatmak için
Nasıl hazırlanır
Kıyma sosunu hazırlamak için: Yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın ve doğranmış soğanları hafifçe solgun olana kadar karıştırın, ardından kıymayı ekleyin ve tuz, karabiber ve tarçınla pişirin.
Et renk değiştirdiğinde domates küpleri ve salça ekleyin ve tencereyi kaplamadan pişene kadar pişirin.
Sosu hafifçe soğumaya bırakın, sonra caneloni çekirdeklerini doldurun ve bir fırın tepsisinin altına boşaltın.
Küçük bir kapta domates sosunu krema ve fesleğenle karıştırın, tuz ve karabiberle pişirin, ardından sosu caneloni çekirdeklerinin üzerine tepsiye dökün.
Tepsiyi fırında orta ateşte makarna pişene ve kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Post a Comment
0 Comments