Malzemeler

- Et sosu için:

Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı

Domates: 200 g (soyulmuş ve küçük küpler halinde kesilmiş)

Soğan: 1 tahıl (ince doğranmış)

Kıyılmış sığır eti: 300 gram

Salça: yarım çay kaşığı

Tuz: Tatmak için

Karabiber: Tatmak için

Tarçın: Yarım çay kaşığı (öğütülmüş)

- Makarna: 400 gram (caneloni)

- Parmesan peyniri: 1 bardak (rendelenmiş)

- Krem: 1/2 bardak (sıvı)

- Fesleğen: 1 çorba kaşığı

- Domates sosu: 1,5 bardak

- Tuz: Tatmak için

Nasıl hazırlanır

 Kıyma sosunu hazırlamak için: Yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın ve doğranmış soğanları hafifçe solgun olana kadar karıştırın, ardından kıymayı ekleyin ve tuz, karabiber ve tarçınla pişirin.

Et renk değiştirdiğinde domates küpleri ve salça ekleyin ve tencereyi kaplamadan pişene kadar pişirin.
 Sosu hafifçe soğumaya bırakın, sonra caneloni çekirdeklerini doldurun ve bir fırın tepsisinin altına boşaltın.
 Küçük bir kapta domates sosunu krema ve fesleğenle karıştırın, tuz ve karabiberle pişirin, ardından sosu caneloni çekirdeklerinin üzerine tepsiye dökün.
 Tepsiyi fırında orta ateşte makarna pişene ve kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.