Malzemeler

- Marine tavuk için:

Tuz: Tatmak için

Karabiber: Tatmak için

Tavuk Çeşnisi: Tatmak için

Zencefil: Çimdik (taze ve rendelenmiş)

Zerdeçal: Çimdikleme

Yağ: 1 çorba kaşığı

Sarımsak: 2 karanfil (doğranmış)

- Tavuk: Tavuk (bütün, ikiye kesilmiş)

- Basmati Rice: 2 bardak

- Carda: Çimdik (zemin)

- Karanfil: Çimdikleme

- Gar kağıdı: 1 yaprak

- Tarçın: Çimdikleme (zemin)

Nasıl hazırlanır

 Tavuğu iyice yıkayın ve filtrelemeye bırakın (marine yapışana kadar bu önemli bir adımdır).

 Pirinci yıkayın ve 30 dakika ılık suda bekletin.

  Tavuk terbiyesi hazırlamak için: Tavuğu tuz, karabiber, tavuk baharatları, zencefil, zerdeçal, yağ ve sarımsakla iyice baharatlayın.

 Pirinç hazırlamak için: Pirinci sudan iyice boşaltın.

 Pirinci büyük bir fırın tepsisine yerleştirin.

 Pirince hem fesleğen, karanfil, defne yaprağı hem de tarçın ekleyin.

 Malzemeleri kaynar suya batırın, böylece sıvı pirinçten bir santimetre yükselir.

 Tadına bakmak için tuz pişiriyoruz.

 Pirinci 2 kat kalay kağıdı ile örtün ve iki yaprak koymanız gerekir.

Tenekede çatalla delikler açın.
 Marine edilmiş tavuğu teneke kağıdın üzerine yerleştirin ve teneke kağıtla da örtün.
  Tepsiyi 200°C'nin üstünden ve altından önceden ısıtılmış bir fırına 1 saat veya 15 dakika boyunca yerleştirin.
 Bir parça kömürü köze dönüşene kadar yak.
 Pirinci örtecek küçük bir teneke kesin.
 Kömürü koyun ve tavukla üzerine biraz yağ dökün (kömür kokusu sessize alınana ve barbekü lezzeti verene kadar tenekenin tamamını çıkarmadan).
Tepsiyi fırında en az 15 dakika daha bekletin.
 Tüm tenekeyi çıkarın ve tavuğun altında sıvı bulacaksınız.
 Sıvıyı pirincin üzerine sessizce dökün ve tavuğu ızgaranın altında sadece 5 dakika bekletin.
 Servis etmeden önce, sıvıyı pirinçle bir çatalla karıştırın ve bazı pirinç çekirdeklerinin sararacağını fark edeceksiniz.