Marine edilmiş tavuklu mendi fırın
Malzemeler
- Marine tavuk için:
Tuz: Tatmak için
Karabiber: Tatmak için
Tavuk Çeşnisi: Tatmak için
Zencefil: Çimdik (taze ve rendelenmiş)
Zerdeçal: Çimdikleme
Yağ: 1 çorba kaşığı
Sarımsak: 2 karanfil (doğranmış)
- Tavuk: Tavuk (bütün, ikiye kesilmiş)
- Basmati Rice: 2 bardak
- Carda: Çimdik (zemin)
- Karanfil: Çimdikleme
- Gar kağıdı: 1 yaprak
- Tarçın: Çimdikleme (zemin)
Nasıl hazırlanır
Tavuğu iyice yıkayın ve filtrelemeye bırakın (marine yapışana kadar bu önemli bir adımdır).
Pirinci yıkayın ve 30 dakika ılık suda bekletin.
Tavuk terbiyesi hazırlamak için: Tavuğu tuz, karabiber, tavuk baharatları, zencefil, zerdeçal, yağ ve sarımsakla iyice baharatlayın.
Pirinç hazırlamak için: Pirinci sudan iyice boşaltın.
Pirinci büyük bir fırın tepsisine yerleştirin.
Pirince hem fesleğen, karanfil, defne yaprağı hem de tarçın ekleyin.
Malzemeleri kaynar suya batırın, böylece sıvı pirinçten bir santimetre yükselir.
Tadına bakmak için tuz pişiriyoruz.
Pirinci 2 kat kalay kağıdı ile örtün ve iki yaprak koymanız gerekir.
Post a Comment
0 Comments