Malzemeler

- Tatlı patates: 600 gram

- Acı biber: Yüzyıl

- Yeşil soğan: 4 çubuk (doğranmış)

- Yumurta: 6 boncuk (orta boy, oda sıcaklığı)

- Keçi peyniri: 3 yemek kaşığı

- Buğday unu: 250 gram

- Kabartma tozu: 2 çay kaşığı

- Parmesan peyniri: 50 g

- Ayçiçeği Tohumu: 1 yemek kaşığı

- Haşhaş tohumu: 4 yemek kaşığı

- Tuz: Tatmak için

- Karabiber: Tatmak için

Nasıl hazırlanır

 Fırını 180°C'de ısıtın.

 Kek yapraklarını kek kalıplarına yerleştirin.

 Bir kapta unu kabartma tozu ve tuz atölyesi ile karıştırın ve kuru malzemeleri bir kenara koyun.

 Tatlı patatesleri soyun ve bir kaseye yayın.

 Bahar soğanı ve pul biberi ekleyin ve karıştırın ve patates karışımını bir kenara koyun.

 Elektrikli karıştırıcıda, yumurtaları üflene kadar orta hızda çırpın.

 Yumurtalara keçi peyniri ekleyin, ardından malzemeleri kurulayın ve tahta bir kaşıkla karıştırın.

 Parmesan peyniri uygulayın ve tadına tuz ve karabiber ekleyin.

Patates karışımını ekleyin ve sessizce karıştırın.
 Karışımı kek kalıplarına eşit şekilde yayın.
 Kekin yüzüne ayçiçeği fasulyesi ve haşhaş taneleri serpin.
 Kalıpları 45 ila 50 dakika boyunca veya parçalar altın olana kadar fırına yerleştirin.
 Kalıpları fırından çıkarın ve 5 dakika soğumaya bırakın ve servis yapın.