Et ve erik tagine
Malzemeler
- Erik: 2 bardak (çekirdekten turşu)
- Tereyağı: 3 yemek kaşığı
- Şeker: 1/4 bardak
- Su: 2 bardak
Soğan: 1 tane (doğranmış)
- Et: 1 kg (küpler halinde kesilmiş)
- Zeytinyağı: 1/4 bardak
- Sarımsak: 2 karanfil (püre)
- Susam: 2 yemek kaşığı
- Tarçın: Ud
- Margarin: 1 çorba kaşığı
- Zencefil: 1 çay kaşığı (öğütülmüş)
- Karabiber: yarım çay kaşığı
- Zerdeçal: 1 çay kaşığı
- Safran: 10 damar
Nasıl hazırlanır
Kısık ateşte bir ocakta, yağı ve margarini ısıtın ve soğan, et ve tarçını ekleyin, soğanlar soluncaya ve et pişene kadar karıştırın.
Bir dakika sarımsak ve kalbimi ekleyin, sonra zencefil, karabiber, zerdeçal ve safran ekleyin, malzemeleri üst üste gelene kadar karıştırın.
Karışımı suyla batırın ve karışım kaynayana ve et pişene kadar pişirin.
Eti et suyundan boşaltın ve bir kenara koyun ve et suyu kalınlaşana kadar tencereyi ateşe koyun.
Erik çekirdeği miktarının yarısını kısık ateşte bir tencereye yerleştirin, suyla örtün ve şeker, tereyağı ve tarçın ekleyin ve erik pişirildiğinde ocaktan alın.
Eti bir servis tabağına koyun, et suyu, erik ve susam ekleyin ve sıcak servis yapın.
Post a Comment
0 Comments