Malzemeler

- Kremayı hazırlamak için:

Süt: 3 bardak (tam yağlı)

Krem: Fincan

Nişast: 4 yemek kaşığı

Zar suyu: 1 çay kaşığı

Şeker: 5 yemek kaşığı

Bast: Çimdikleme (zemin)

- Baklava ezmesi: 500 gram

- Tereyağı: Gerektiği gibi

- Katar: Tatmak için (sunmak için)

- Halep fıstığı: istiranen (dekorasyon için)

Nasıl hazırlanır

 Kremayı hazırlamak için: Kısık ateşte bir tencerede sütü nişasta, şeker ve mukoza ile karıştırın.

 Karışımın tencerenin dibine yapışmaması ve kalınlaşmaması için sürekli karıştırın.

 Çiçek suyunu arttırın ve ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

 Fırını 180°C'de ısıtın.

 Bir fırın tepsisini biraz obezite ile yağlayın ve altta bir dilim hamur uzatın.
 Obezite ile yağlayın ve ikinci bir katman elde etmek için başka bir dilim uzatın.
 Topu yarım kala geri ver ve her dilime biraz yağ ver.
Kremayı eşit bir şekilde uzatın ve sonra bir dilim hamurla örtün ve biraz obezite ile süsleyin.
 Kalan hamur miktarı ile topu iade edin ve her dilimi biraz obezite ile besleyin.
 Baklava tepsisini küçük dikdörtgenler halinde kesin.
 Önceden ısıtılmış fırında altın olana kadar 30 dakika pişirin.
 Fırından çıkarın ve doğrudan şurubun üzerine bırakın.
 Kalan krema ve antep fıstığı taneleri ile parçaları süsleyin.