Malzemeler

- Balkabağı: 200 g (balkabağı/doğranmış)

- Şeker: 1/2 bardak

- Tereyağı: 50 g

- 2 tablet (zemin)

- Un: 2 yemek kaşığı

Süt: 500 ml

- Krem: kutu

- Halep fıstığı: tatmak için (zemin / dekore edilmiş)

- Tarçın: 1 çay kaşığı (öğütülmüş)

- Hindistan cevizi: Çimdikleme

- Su: gerektiği gibi (balkabağı kaynar su)


Nasıl hazırlanır

Doğranmış balkabaklarını pişene kadar kaynatın ve süzün.

Tereyağını bir tencerede ısıtın, unu ekleyin ve karışım kızartılana kadar iyice karıştırın.

Yavaş yavaş sütü ekleyin ve karışım kaynamaya ve yoğunlaşana kadar karıştırın, ardından karıştırarak biraz balkabağı kaynar su ekleyin.
Şeker, mocha, hindistan cevizi ekleyin ve iyice karıştırın, ardından kremayı ekleyin ve kalın ve kremsi olana kadar karıştırın.
Balkabaklarını iyice püre haline getirin ve fırın tabağının altına yerleştirin.
Süt karışımını balkabaklarının üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
180-200'de yarım saat fırına getirin.
Fırından çıkarın, ardından öğütülmüş tarçın, Antep fıstığı ile süsleyin ve sıcak servis yapın.