Malzemeler

Karaciğer: 1 kg (inekler)

- Tereyağı: 2 yemek kaşığı

- Sarımsak: 4 karanfil (doğranmış)

- Domates suyu: 2 bardak

- Domates sosu: 2 yemek kaşığı

- Tuz: 1 çorba kaşığı

- Karabiber: 1 çorba kaşığı

- Sıcak su: 2 bardak

Nasıl hazırlanır

 Karaciğeri büyük küpler halinde kesin.

 Doğranmış karaciğeri karabiberle pişiriyoruz.

 Bir tavada tereyağını eritin.

 Renk değiştirene kadar karaciğeri ve kalbi koyun.

 Bir dakikalığına sarımsak ve kalbimi ekle.

 Domates suyunu dökün ve domates sosunu koyup karıştırın.

 Karışımı bulunana kadar ateşe bırakın.

 Tuzlu ve sıcak su çocuğuyla yemek yapıyoruz.

 10 dakika pişirin ve karaciğer ne kadar uzun süre pişirilirse, iç suyunu o kadar kaybeder ve sertleşir, bu nedenle yumuşak kalmak için pişirme süresini ablatın.

 Karaciğeri biberli beyaz pirinçle servis edin.