Malzemeler
İki
Süt sınıyorsun.
500ml sütü
2 yemek kaşığı limon suyu
Şeker şurubu
3 bardak su
1 bardak şeker
3 yeşil tepe karanfil
1 çorba kaşığı gül suyu
Adım -ları
Sütü orta ateşte koyun ve sürekli karıştırın ve kaynamaya başladığında limon suyu ekleyin ve sütün şekline kadar karıştırın
Bir kasenin altındaki süzgeçe bir parça gazlı bez koyun ve pıhtılaşmış sütü dökün ve ardından limon lezzetinden kurtulmak için 3 kez suyla yıkayın ve ardından peyniri tüm sudan kurtulup tamamen boşaltılana kadar yarım saat boyunca gazlı bezle iyice sıkın.
Süt fermantasyonundan gelen fazla su çok faydalıdır ve suya alternatif olarak hamur tarifleri ile kullanılabilir, yarım saat sonra peyniri derin bir tabakla veya silikon bir şilte üzerinde çıkarırız ve yoğurmaya başlarız ve ilk başta parçalanmış olduğunu fark edeceğiz.
Ancak 5 dakika boyunca veya hamur toplanana kadar yoğurmaya devam ediyoruz ve daha sonra istenen boyuta göre peletlere ayırıyoruz ve hamur topunda çatlak olmaması veya şeker şurubunda pişirme sırasında açılması çok önemlidir, şeker şurubu işlenene kadar kurumasınlar diye mutfak kağıdı ile örtün.
Yüksek ateşte derin bir miktarla şekeri suyla koyun ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın ve içecek kaynamaya başladığında kakule ve gül suyu karanfillerini ekleyin ve karıştırın, ardından peynir peletlerini yavaş yavaş koyun ve kapağı kapatın ve 12 dakika bekletin ve sürenin dolmasından sonra boyutlarının iki katına çıktığını fark edeceğiz.
Ateşi sakinleştirin, orta yapın, sonra 10 dakika daha olgunlaşmaya bırakın.
Son olarak, rasgolayı şeker şurubu ile bir servis tabağına koyun ve tadına bakmak için süsleyin ve tamamen soğuduğunda, sünger mukavemetini koruyacak şekilde şeker şurubuna batırılmış buzdolabında saklıyoruz.
Post a Comment
0 Comments