Eğimsiz pastanın çalışma şekli
Malzemeler:
- 1 kg çok amaçlı un.
- 1 çay kaşığı şeker.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 2 bardak su.
- Oda sıcaklığında 1,5 bardak margarin veya tereyağı.
- 1/4 bardak yağ.
Yöntem:
1- Unu büyük bir kaba dökün, şeker ve tuz ekleyin ve elle iyice karıştırın.
2- İnce yapılışına kadar elle yoğurmaya devam ederken un karışımına yavaş yavaş su ekleyin.
3- Hamuru çok yumuşak ve ölçeklenebilir olana kadar 10 dakika elle yoğurun.
4- Masayı ve arbaledi biraz yağ ile yağlayın ve hamuru 1/2 cm kalınlığında büyük bir daire şeklinde yayın.
5- Margarini veya tereyağını hamur çemberinin yüzeyine elle yayın, ardından swissrol kek gibi bir silindir şeklinde sarın.
6- Hamur silindirini yapılacak kreplerin büyüklüğüne bağlı olarak bıçakla büyük veya orta boy dilimler halinde kesin, ardından büyük bir tepside istifleyin ve rahat edene kadar 30 dakika bekletin.
7- Hamur dilimlerini top şeklinde elle şekillendirin, ardından yağlanmış masaya istifleyerek 15 dakika daha bırakın.
8. Fırını ortalamanın üzerinde ısıya ısıtın ve düz fırın tepsilerini biraz margarin veya yağ ile yağlayın.
9- Hamur topu arbalette 1/2 cm kalınlığında bir daire şeklinde hafifçe benzersizdir, daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirilir ve parmak uçlarına hafifçe özgüdür.
10- Böreği fırında 10 ila 12 dakika veya bir arada tutup açık altın rengin üzerine çıkarana kadar pişirin.
11- Ekmek gibi dilimlenmiş böreği peynirli veya ballı olarak servis edin.
Post a Comment
0 Comments