Tarifler
Tay yeşil köri tavuk
Malzemeler
- Köri macunu miktarları:
Soğan: 2 tane (çeyrek)
Sarımsak: 6 karanfil
Zencefil: 5 adet (küçük)
Zeytinyağı: 1/2 bardak (1/4 bardak ek miktar)
Kırmızı pul biber: 3 tane (15 dakika suda bekletilir)
Yeşil kişniş: 1/4 bardak
Limon kabuğu: 2 yemek kaşığı
Kişniş kuru: 1 çorba kaşığı
Köri biberi: 2 yemek kaşığı
Zerdeçal: 2 yemek kaşığı
Tuz: 1 çay kaşığı
- Köri ile yeşil tavuk miktarları:
Bitkisel yağ: 2 yemek kaşığı
Tavuk göğsü: 500 gram (doğranmış)
Su: 1/2 bardak
Pişirme Kreması: 1/4 bardak
Köri ezmesi: 3 yemek kaşığı
Nasıl hazırlanır
Köri macunu hazırlamak için: Soğan, sarımsak, zencefil ve 1/3 su bardağı yağı bir tereyağı tabakasına yerleştirin, sıkıca kapatın, ardından teneke folyoya sarın ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
Tepsiyi 230°C'de önceden ısıtılmış bir fırına 30 dakika yerleştirin.
Izgara soğan karışımını bir karıştırıcıya yerleştirin ve karabiber, yeşil kişniş, limon kabuğu rendesi, kuru kişniş, köri biberi, zerdeçal ve tuzu ekleyin ve birleşene kadar çırpın.
Yağın geri kalanını dökün ve macun alana kadar tekrar çırpın ve karışımı buzdolabında hava geçirmez bir kapta bir aya kadar saklayın.
Tavuk körisini hazırlamak için: Yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın ve tavuğu her taraftan kızarana kadar karıştırın.
Köri ezmesini ekleyin ve üst üste gelene kadar malzemeleri karıştırın, sonra suyu dökün ve karışımı orta ateşte kaynatın ve kremayı dökün, istediğiniz gibi pişirin ve ardından tencereyi ocaktan alın.
Tavuğu beyaz pirinçle birlikte köri ile servis edin ve yeşil kişnişle atın.
Post a Comment
0 Comments