Malzemeler

- Köri macunu miktarları:

Soğan: 2 tane (çeyrek)

Sarımsak: 6 karanfil

Zencefil: 5 adet (küçük)

Zeytinyağı: 1/2 bardak (1/4 bardak ek miktar)

Kırmızı pul biber: 3 tane (15 dakika suda bekletilir)

Yeşil kişniş: 1/4 bardak

Limon kabuğu: 2 yemek kaşığı

Kişniş kuru: 1 çorba kaşığı

Köri biberi: 2 yemek kaşığı

Zerdeçal: 2 yemek kaşığı

Tuz: 1 çay kaşığı

- Köri ile yeşil tavuk miktarları:

Bitkisel yağ: 2 yemek kaşığı

Tavuk göğsü: 500 gram (doğranmış)

Su: 1/2 bardak

Pişirme Kreması: 1/4 bardak

Köri ezmesi: 3 yemek kaşığı

Nasıl hazırlanır

Köri macunu hazırlamak için: Soğan, sarımsak, zencefil ve 1/3 su bardağı yağı bir tereyağı tabakasına yerleştirin, sıkıca kapatın, ardından teneke folyoya sarın ve bir fırın tepsisine yerleştirin.

Tepsiyi 230°C'de önceden ısıtılmış bir fırına 30 dakika yerleştirin.
Izgara soğan karışımını bir karıştırıcıya yerleştirin ve karabiber, yeşil kişniş, limon kabuğu rendesi, kuru kişniş, köri biberi, zerdeçal ve tuzu ekleyin ve birleşene kadar çırpın.
Yağın geri kalanını dökün ve macun alana kadar tekrar çırpın ve karışımı buzdolabında hava geçirmez bir kapta bir aya kadar saklayın.
Tavuk körisini hazırlamak için: Yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın ve tavuğu her taraftan kızarana kadar karıştırın.
Köri ezmesini ekleyin ve üst üste gelene kadar malzemeleri karıştırın, sonra suyu dökün ve karışımı orta ateşte kaynatın ve kremayı dökün, istediğiniz gibi pişirin ve ardından tencereyi ocaktan alın.
Tavuğu beyaz pirinçle birlikte köri ile servis edin ve yeşil kişnişle atın.