Malzemeler


- Un: 2 1/2 bardak

- Kabartma tozu: 1 çorba kaşığı

- Yumurta: 3 tane

- Şeker: 1 bardak

- Bitkisel yağ: 1 bardak

- Vanilya: 1 çay kaşığı

- Beyaz sirke: 1 çorba kaşığı

- Süt: 1 bardak (sıvı)

- Kakao: 2,5 yemek kaşığı

- Pudra şekeri: 1 bardak

Nasıl hazırlanır

Bir kase elektrikli karıştırıcıya yumurta, şeker, yağ, vanilya, sirke ve sütü yerleştirin.

Malzemeleri üst üste gelene kadar iyi çırpın.

Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyin ve topaklardan kurtulana kadar karıştırın.

Kakao karışımını biraz yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve ardından kek pişene kadar 180°C'de önceden ısıtılmış bir fırına yerleştirin.

Keki fırından çıkarın ve bir servis tabağına yerleştirin ve ardından toz şekeri yüze yayın.