Antep fıstığı ve tarçınlı baklava
Malzemeler
REKLAM
- Dolgu maddeleri için:
Antep fıstığı: Gerektiği gibi (ezilmiş)
Tereyağı: Fincan
Tarçın: 1 çay kaşığı (öğütülmüş)
- Kısa/çap için:
Su: Fincan
Şeker: Fincan (beyaz)
Vanilya: 1 çay kaşığı (sıvı)
Bal: Yarım bardak
- Philo Macunu: Paket (450 gram)
Nasıl hazırlanır
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.
Tepsinin alt ve yanları tereyağı ile boyanmış.
Ezilmiş Antep fıstığı, tarçın ile karıştırın.
Philo macunu ortadan kesin ve şeklini 9 * 13 inçlik bir tepsiyle eşleştirin.
Tepsiye tereyağı ile iki yaprak hamur yerleştirin, 8 kat cips olana kadar işlemi tekrarlayın. Tereyağından sonra iki ek cips tabakası ile kaplanmış cipslerin üzerine 3 yemek kaşığı Antep fıstığı ve tarçın karışımı sürün. Daha fazla antep fıstığı ve tarçın karışımı, 6 tereyağı kaplama cips dağıtın.
Baklava hamurunu keskin bir bıçak kullanarak küçük kareler halinde kesin, ardından fırında 50 dakika pişirin.
Post a Comment
0 Comments