Malzemeler

REKLAM


- Dolgu maddeleri için:

Antep fıstığı: Gerektiği gibi (ezilmiş)

Tereyağı: Fincan

Tarçın: 1 çay kaşığı (öğütülmüş)

- Kısa/çap için:

Su: Fincan

Şeker: Fincan (beyaz)

Vanilya: 1 çay kaşığı (sıvı)

Bal: Yarım bardak

- Philo Macunu: Paket (450 gram)

Nasıl hazırlanır

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

 Tepsinin alt ve yanları tereyağı ile boyanmış.   

Ezilmiş Antep fıstığı, tarçın ile karıştırın. 

Philo macunu ortadan kesin ve şeklini 9 * 13 inçlik bir tepsiyle eşleştirin.

Tepsiye tereyağı ile iki yaprak hamur yerleştirin, 8 kat cips olana kadar işlemi tekrarlayın. Tereyağından sonra iki ek cips tabakası ile kaplanmış cipslerin üzerine 3 yemek kaşığı Antep fıstığı ve tarçın karışımı sürün. Daha fazla antep fıstığı ve tarçın karışımı, 6 tereyağı kaplama cips dağıtın.

Baklava hamurunu keskin bir bıçak kullanarak küçük kareler halinde kesin, ardından fırında 50 dakika pişirin.

Söz konusu saatten sonra baklava altın ve çıtır çıtır renktedir.
Şurup için: Şeker eriyene kadar küçük bir tencerede su ve şekeri kaynatın, hem vanilya hem de bal ekleyin.
 Malzemeleri 20 dakika daha sessiz bir ateşte bırakın.
Baklava tepsisini fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şira dökün. Sonra, soğuyana kadar bir kenara koyun. Böylece sunulmaya hazırdır.