Malzemeler

- Muhallebi sosu:

Karanfil: 2 g (zemin)

Süt: 370 g (sıvı)

Şeker: 100 gram

Yumurta sarısı: 6 tane

Vanilya: Gerektiği gibi

- Un: 450 g

- Şeker: 150 gram

- Kabartma tozu: 10 g

- Tereyağı: 57 g

Yağ: 70 g

- Yumurta: 2 tablet

Süt: 180 g

- Yeşil elma: 2.5 tane

Nasıl hazırlanır

Tüm kuru malzemeleri bir kapta birbirleriyle karıştırın ve ardından yeşil elma dilimlerini ekleyin.

Sıvı maddeleri birbiriyle karıştırın: vanilya, tereyağı, yağ ve sıvı süt ile yumurta, daha sonra kuruması ve iyice karıştırılması için tüm sıvı maddeleri ekleyin.
Kek malzemelerini yağlı bir fırın tepsisine yerleştirin ve 170 derecede fırında 30 dakika pişirin.
Muhallebi sosu yapmak için: Şekeri yumurtalarla çırpın, ısıtılana kadar süt ısısını koyun ve ardından yumurtaları ve şekeri ekleyin ve biraz karanfil ilavesiyle ağırlaşıncaya kadar karıştırın.
Servis yaparken keki kesin ve sıcak muhallebi sosu ile servis edin.