Kuru kayısılı kek
Malzemeler
- Yumurta: 2 tablet (büyük, yumurta sarısından ayrılmış)
- Kayısı: 850 g (konserve, yarıya kesilmiş)
- Tereyağı: 1/4 bardak (kareler halinde kesilmiş)
- Kahverengi şeker: yarım bardak
- Un: bardağın üçte ikisi
- Kabartma tozu: bir çay kaşığının dörtte üçü
- Tuz: 1/4 çay kaşığı
- Şeker: Bardağın üçte ikisi
- Toz şeker: tatmak için (garnitür için)
Nasıl hazırlanır
Yumurta kaymalarını küçük bir kaseye yerleştirin ve oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
Fırını 180°C'de ısıtın.
Kayısıları meyve suyundan süzün, 3 yemek kaşığı meyve suyu tutun.
Dikdörtgen bir tepsiye (9 inç büyüklüğünde), tereyağını koyun.
Tepsiyi 3-4 dakika veya tereyağı eriyene kadar fırına getirin.
Alt kısım tamamen erimiş tereyağı ile kaplanana kadar tepsiyi sallayın.
Kahverengi şekeri tüm tabana yayın.
Kayısıları tepsinin altına süzün ve kesim ucunun aşağı doğru yerleştirin.
Post a Comment
0 Comments