Malzemeler

- Yumurta: 2 tablet (büyük, yumurta sarısından ayrılmış)

- Kayısı: 850 g (konserve, yarıya kesilmiş)

- Tereyağı: 1/4 bardak (kareler halinde kesilmiş)

- Kahverengi şeker: yarım bardak

- Un: bardağın üçte ikisi

- Kabartma tozu: bir çay kaşığının dörtte üçü

- Tuz: 1/4 çay kaşığı

- Şeker: Bardağın üçte ikisi

- Toz şeker: tatmak için (garnitür için)

Nasıl hazırlanır

 Yumurta kaymalarını küçük bir kaseye yerleştirin ve oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.

 Fırını 180°C'de ısıtın.

 Kayısıları meyve suyundan süzün, 3 yemek kaşığı meyve suyu tutun.

 Dikdörtgen bir tepsiye (9 inç büyüklüğünde), tereyağını koyun.

 Tepsiyi 3-4 dakika veya tereyağı eriyene kadar fırına getirin.

 Alt kısım tamamen erimiş tereyağı ile kaplanana kadar tepsiyi sallayın.

 Kahverengi şekeri tüm tabana yayın.

 Kayısıları tepsinin altına süzün ve kesim ucunun aşağı doğru yerleştirin.

 Küçük bir kapta unu kabartma tozu ve tuzla karıştırın ve kuru malzemeleri bir kenara koyun.
 Büyük bir kapta, yumurta sarısını köpürene kadar çırpın.
 Yavaş yavaş şekeri ekleyin ve yüksek hızda çırpmaya devam edin.
 Kayısı suyunu bir kenara dökün ve karıştırın.
 Kuru malzemeleri ekleyin ve çırpın.
 Temiz bir raketle, yumurta kaymalarını kalın ve köpüklü olana kadar orta hızda çırpın.
 Çırpılmış yumurta kaymalarını kek karışımına ekleyin ve karıştırın.
 Kek karışımını tepsideki kayısıların üzerine dökün.
 Tepsiyi 35 ila 40 dakika veya kek pişene kadar fırına getirin.
 Keki yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın.
 Keki bir servis tabağına karıştırın, tatmak ve servis etmek için toz şekeri serpin.