Bezelye ve havuç çorbası
Malzemeler
- Tereyağı: 1 çorba kaşığı
- Bitkisel yağ: 1 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane (ince doğranmış)
- Havuç: 1 tahıl (büyük / soyulmuş ve doğranmış küçük küpler)
- Kırmızı biber: yarım tahıl (küçük küpler halinde doğranmış)
- Bezelye: Bardak (dondurulmuş)
- Tavuk suyu: 4 bardak (veya sebzeler)
- Zerdeçal: 1/4 çay kaşığı
- Karabiber: 1/4 çay kaşığı
- Tuz: yarım çay kaşığı
Nasıl hazırlanır
Yağı ve tereyağını orta ateşte büyük kalın bir tencerede ısıtın.
Soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar 3 dakika karıştırın.
Havuç, karabiber, tuz ekleyin ve 5 dakika karıştırın.
Et suyu ve zerdeçalı ekleyin ve kaynatmaya ve ısıyı azaltmaya bırakın.
Bezelyeleri ekleyin, tencereyi örtün ve sebzeler pişene kadar 20 dakika bekletin.
Karabiber ile tatlandırın ve tatmak için bir tutam taze maydanoz ile sıcak çorba servis edin.
Post a Comment
0 Comments