Tarifler
Sebzeli Rosto eti
Malzemeler
- Et filetosu: 1,5 kilo (bütün parça)
- Sarımsak: 6 karanfil (dilimlenmiş)
- Karabiber: yarım çay kaşığı (aşk)
- Tuz: 1 çay kaşığı
- Yağ: 3 yemek kaşığı
- Tereyağı: 2 yemek kaşığı
- Hardal: 2 çay kaşığı
- Brokoli: Kafa (klip)
- Havuç: 4 tane (daire içine alınmış bölüm)
- Patates: 4 tane (doğranmış daireler)
- Domates: 4 tane (yarıya indirilmiş)
- Su: 2 su bardağı
- Maydanoz: 2 yemek kaşığı (taze ve doğranmış)
- Soğan: 1 tane (doğranmış dilimlenmiş)
Nasıl hazırlanır
Küçük açıklıklar yapmak için eti keskin bir bıçakla süsleyin.
Karabiber ve sarımsakları açıklıklara yayın, ardından tuzu etin üzerine yayın ve eti bir gıda ipliği ile bağlayın.
Yağı derin, geniş bir tavada ısıtın ve eti altın rengine kadar her taraftan kızartın, ardından ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
Tereyağı, maydanoz ve hardalı karıştırın ve eti karışımla yağlayın.
Patates, havuç, brokoli, soğan ve domatesleri fırın tepsisine yerleştirin, suyu yayın, eti koyun, tabağı alüminyum folyo ile örtün ve yemeği 1 1/2 saat boyunca 180 ° C'de fırına getirin.
Alüminyumu tabaktan çıkarın ve yemeği kızarana ve et pişene kadar 20 dakika fırına geri koyun.
Tabağı fırından çıkarın ve eti hafifçe soğumaya bırakın, sonra dilimler halinde kesin ve sebzeleri bir servis tabağında ete yayın ve et sosunu fırın kabından yayın ve sıcak servis yapın.
Post a Comment
0 Comments