Patates ve mozzarella ile omlet
Malzemeler
- Krem: can (170 g)
- Patates: 1 kg (soyulmuş, doğranmış)
- Soğan: 1 tahıl (büyük, doğranmış)
- Sosis: 1 bardak (tavuk, doğranmış)
- Mozzarella peyniri: 1/2 bardak (rendelenmiş)
- Yumurta: 5 tane
- Biber: 1 tane (doğranmış)
- Maydanoz: 1/2 bardak (doğranmış)
- Karabiber: Tatmak için
- Tuz: Tatmak için
Yağ: gerektiği gibi (kızartma için)
Nasıl hazırlanır
Derin bir tavada, yeterince yağ ısıtın ve patates ve yağı yüksek ateşte 10 dakika kızartın, zaman zaman karıştırın. (Patateslerin çıtırdamaması için karıştırma adımı önemlidir, yumuşak kalmalıdır.)
Patates ve soğanları yağdan çıkarın ve bir tabakta bir kenara koyun.
Bir kasede kremayı yumurta, tuz ve karabiberle çırpın ve bir kenara koyun.
Başka bir derin kaseye patates, sosis, biber, maydanoz ve kaşar peynirini yerleştirin.
Post a Comment
0 Comments