Maymun Ekmek Keki
Malzemeler
- Hamur miktarları:
Un: 4 bardak
Süt: 1/4 bardak (sıcak)
Maya: 2 çay kaşığı ve çeyrek
Şeker: 1/4 bardak
Yumurta: 1 hap (oda sıcaklığı)
Tereyağı: 1/4 bardak (eritilmiş)
Tuz: 1 çay kaşığı
- Sos miktarları:
Tarçın: 1 çorba kaşığı (öğütülmüş)
Şeker: Fincan
Tereyağı: Bardak (çözünmüş)
Nasıl hazırlanır
Bir kaseye çeyrek bardak süt yerleştirin ve mayayı ekleyin, maya eriyene kadar karıştırın ve karışım fermente olana kadar bir kenara koyun.
Bir kaseye kalan sütü, şekeri, tereyağını, tuzu ve yumurtayı koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
2 su bardağı un ekleyin ve pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
Süt karışımını ve kalan un miktarını ekleyin ve bir örgü macunu alana kadar karıştırın.
Hamuru sert olana kadar unlanmış bir yüzeye yerleştirin.
Hamuru bir kaseye yerleştirin ve naylon kağıtla sarın ve hamur dinleninceye kadar kaseyi ılık bir açıyla yerleştirin.
Bir kapta, öğütülmüş tarçın, şeker ve tereyağını karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Fırını 180°C'de ısıtın ve kekin altını biraz sos karışımı ile boyayın.
Post a Comment
0 Comments