Malzemeler

- Hamur miktarları:

Un: 4 bardak

Süt: 1/4 bardak (sıcak)

Maya: 2 çay kaşığı ve çeyrek

Şeker: 1/4 bardak

Yumurta: 1 hap (oda sıcaklığı)

Tereyağı: 1/4 bardak (eritilmiş)

Tuz: 1 çay kaşığı

- Sos miktarları:

Tarçın: 1 çorba kaşığı (öğütülmüş)

Şeker: Fincan

Tereyağı: Bardak (çözünmüş)

Nasıl hazırlanır

Bir kaseye çeyrek bardak süt yerleştirin ve mayayı ekleyin, maya eriyene kadar karıştırın ve karışım fermente olana kadar bir kenara koyun.

Bir kaseye kalan sütü, şekeri, tereyağını, tuzu ve yumurtayı koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

2 su bardağı un ekleyin ve pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.

Süt karışımını ve kalan un miktarını ekleyin ve bir örgü macunu alana kadar karıştırın.

Hamuru sert olana kadar unlanmış bir yüzeye yerleştirin.

Hamuru bir kaseye yerleştirin ve naylon kağıtla sarın ve hamur dinleninceye kadar kaseyi ılık bir açıyla yerleştirin.

Bir kapta, öğütülmüş tarçın, şeker ve tereyağını karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Fırını 180°C'de ısıtın ve kekin altını biraz sos karışımı ile boyayın.

Eşit büyüklükte hamur topları oluştur.
Kek kalıbının altına bir kat hamur topu istifleyin.
Hamur tabakasının yüzüne biraz sos karışımı ekleyin.
Miktarlar bitene kadar önceki iki adımı yineleyin.
Kek pişene kadar kalıbı 35 dakika fırına yerleştirin.
Tepsiyi fırından çıkarın ve kek soğuyana kadar oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
Keki servis tabağında karıştırın ve servis yapın.