Yulaf ezmesi ile limonlu kek
Malzemeler
- Un: Bardak (yulaf ezmesi)
- Badem unu: yarım bardak
- Yulaf: 1/2 bardak
- Kabartma tozu: 1 çorba kaşığı
- Şeker: 1 çay kaşığı
- Badem sütü: 1 bardak
- Hindistan cevizi yağı: 2 yemek kaşığı
- Bal: 2 yemek kaşığı
- Limon: 2 yemek kaşığı (şurup/ merkez)
- Limon suyu: 2 yemek kaşığı
- Yoğurt: 1 yemek kaşığı
- Yumurta: 1 tahıl
- Limon kabuğu: 2 yemek kaşığı
- Vanilya özü: 1 çay kaşığı
Nasıl hazırlanır
Bir kaseye yulaf ezmesi, badem unu, yulaf ezmesi, kabartma tozu ve şekeri yerleştirin ve üst üste gelene kadar karıştırın.
İkinci bir kaseye badem sütü, hindistancevizi yağı, bal, konsantre limon şurubu, limon suyu, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi ve vanilya özü yerleştirin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Yulaf ezmesi karışımını süt karışımına ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
Kek karışımını tereyağı kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine dökün.
Tepsiyi kek pişene kadar 30-35 dakika önceden ısıtılmış 180°C fırından içine yerleştirin.
Tepsiyi fırından çıkarın ve kekin oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve bir servis tabağında karıştırın ve servis yapın.
Post a Comment
0 Comments