Malzemeler

- Pasta miktarları:

Yumurta: 5 tane

Vanilya: 1 çay kaşığı

Limon suyu: 1/4 çay kaşığı (rendelenmiş)

Şeker: 1/2 bardak

Un: 1/2 bardak (elenmiş)

Ilık su: 1 bardak

Bitkisel yağ: bir fincanın dörtte üçü

Kabartma tozu: 3 çay kaşığı

Kakao: 1/2 fincan

- Sos miktarları:

Tereyağı: 75 gram

Tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt: 3 yemek kaşığı

Kakao: 5 yemek kaşığı

- Tahin: 1 çorba kaşığı (fırın tepsisini yağlamak için)

- Çikolata: 1/4 fincan (siyah, rendelenmiş / dekore edilmiş)

Nasıl hazırlanır

Keki hazırlamak için: Elektrikli karıştırıcıda, yumurtaları kremsi yapmak için iyice çırpın.

Vanilya, rendelenmiş limon ve şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın.

Unu yavaş yavaş ekleyin ve karışım kalınlaşana kadar çırpın.

Ilık su ve bitkisel yağ dökün ve karıştırın.

Kabartma tozu ve kakaoyu yerleştirin ve yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam edin. Karışım sıvıysa korkmayın.
Fırını 180°C'de ısıtın.
Dairesel bir fırın tepsisini tahinle yağlayın ve karıştırın ve kek pişene kadar yaklaşık 30 dakika veya daha fazla fırına getirin.
Çıkar ve soğumaya bırak.
Sosu hazırlamak için: Bir tencerede tereyağını eritin ve ısıyı kapatın.
Tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ve kakaoyu ekleyin ve kakao tamamen çözünene kadar iyice karıştırın.
Sosu hafifçe soğumaya bırakın ve ardından kenarları da kaplaarak tüm kalıba yağlayın.
Kekin yüzüne ve uzuvlarına rendelenmiş çikolata serpin.
Çay veya kahve ile soğuk servis yapın.