Malzemeler

- Tereyağı: 1 çorba kaşığı

- Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı

- Kuşkonmaz: bardak (taze veya konserve/ doğranmış)

- Soğan: 1 tane (küçük/ince doğranmış)

- Yeşil soğan: sopa (ince doğranmış)

- Sebze suyu: Küp

- Sıcak su: 3 1/2 bardak

- Beyaz biber: 1/4 çay kaşığı

- Krem: fincan (sıvı)

Nasıl hazırlanır

Tereyağı ve yağı orta ateşte bir tencerede ısıtın.

Soğanları ekleyin ve kuruyana kadar 5 dakika karıştırın.

Doğranmış kuşkonmaz, beyaz biber, et suyunu ekleyin ve karıştırın.

Su ekleyin, ısıyı azaltın, örtün ve malzemeler pişene kadar 20-25 dakika bekletin.

Çorba yumuşayana kadar karışımı yiyeceklerle püre haline getirin.

Kremayı ekleyin ve 5 dakika pişirin.

Bahar soğanlarını ekleyin ve çorbayı yemeklerde için ve sıcak servis yapın.