salatası
Kremalı kuşkonmaz çorbası ve bahar soğanı
Malzemeler
- Tereyağı: 1 çorba kaşığı
- Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı
- Kuşkonmaz: bardak (taze veya konserve/ doğranmış)
- Soğan: 1 tane (küçük/ince doğranmış)
- Yeşil soğan: sopa (ince doğranmış)
- Sebze suyu: Küp
- Sıcak su: 3 1/2 bardak
- Beyaz biber: 1/4 çay kaşığı
- Krem: fincan (sıvı)
Nasıl hazırlanır
Tereyağı ve yağı orta ateşte bir tencerede ısıtın.
Soğanları ekleyin ve kuruyana kadar 5 dakika karıştırın.
Doğranmış kuşkonmaz, beyaz biber, et suyunu ekleyin ve karıştırın.
Su ekleyin, ısıyı azaltın, örtün ve malzemeler pişene kadar 20-25 dakika bekletin.
Çorba yumuşayana kadar karışımı yiyeceklerle püre haline getirin.
Kremayı ekleyin ve 5 dakika pişirin.
Bahar soğanlarını ekleyin ve çorbayı yemeklerde için ve sıcak servis yapın.
Post a Comment
0 Comments