Malzemeler
- Sos miktarları:
Soya sosu: 2 yemek kaşığı
Limon suyu: 2 yemek kaşığı (asit, yeşil)
Asya tatlı sosu ve hazır sıcak: 2 yemek kaşığı
- Erişte: 200 g (erişte)
- Yeşil kişniş: 1 çorba kaşığı (taze, kaba doğranmış)
- Domates: 2 tablet (tohumlardan boş ve uzunlamasına kesilmiş)
- Bebek mısır boynuzları: konserve (uzunlamasına doğranmış)
- Yeşil soğan: 4 tane (ince doğranmış)
- Yer fıstığı: 1 bardak (kaba ve kavrulmuş doğranmış)
Nasıl hazırlanır
Erişteleri pişene kadar kaynar su tenceresine yerleştirin.
Mutfak makası ile erişteleri çok uzun olmayacak şekilde uygun bir uzunluğa kesin.
Erişteleri sudan boşaltın.
Derin bir yemeğe erişteyi kişniş, mısır, domates, bahar soğanı, Antep fıstığı ve karides ile yerleştirin.
Sosu hazırlamak için: Bir kaseye soya sosu, limon suyu ve baharatlı tatlı sosu yerleştirin.
İyice karıştırın, sosu tadın ve tatları ayarlayın.
Sosu salatanın üzerine dökün.
Kişniş yapraklarıyla süsleyin.