Malzemeler

- Makarna: 250 gram (kuruş)

- Tereyağı: 60 gram

- Un: 2 yemek kaşığı

- Süt: 2 bardak (sıvı)

- Tavuk: 200 g (haşlanmış ve dilimlenmiş)

- Mozzarella peyniri: 1/2 bardak (rendelenmiş)

- Parmesan peyniri: 2 üçte bir fincan (rendelenmiş)

- Beyaz biber: yarım çay kaşığı

- Tuz: Tatmak için

Nasıl hazırlanır

Makarnayı kutudaki talimatlara göre kaynar tuzlu suda kaynatın, süzün ve bir tepsiye yerleştirin.

Bu sırada tereyağını orta ateşte küçük bir tavada eritin ve unu, beyaz biberi ve tuzu ekleyin ve malzemeleri bir dakika karıştırın.

Sütü ekleyin ve tavayı 4 dakika ateşte bırakın ve sos kıvam alana kadar zaman zaman karıştırın.

Beyaz sosu haşlanmış makarnanın üzerine dökün, tavuk parçalarını yayın ve üzerine iki çeşit peyniri zenginleştirin.

 Tepsiyi fırına peynir eriyene kadar en fazla 5 dakika ızgaranın altına yerleştirin.